Och rättvisa för vem? Alla!

Alltså – på söndag är det dags, då återkommer Rebellängeln Tipsar för höstsäsongen och det är klart att det liksom spritter lite vid tanken. Alla dessa ess till skivor som vi får dela med oss av och diskutera lite extra – man blir ju peppad då. Och för att starta peppen lite lite till så ska vi ta en lite tillbakablick på gruppen som avslutade våren: NERVOSA, de brasilianska thrashtjejerna som sparkar arsle med de flesta (inte minst på Gefle Metal i somras – fan vad bra de var!). För att inte bara repetera en massa gammal skåpmat så gör vi det på vårt eget sätt dock. Vi tar hjälp av METALLICA, och konstaterar att de amerikanska giganterna ju har en skiva vid namn ”…And Justice For All”, samtidigt som det på NERVOSA-plattan finns en låt som heter ”…And Justice For Whom?”. Det där öppnar såklart för en alldeles utmärkt duell som kan värma upp oss!

 

METALLICA behöver ju såklart inte mer introduktion än sitt namn. Jag vill nog påstå att de är det största namnet inom hårdrock, trots att jag på senare år haft en del grus i mitt lyssnarmaskineri. Den här skivan har dock alltid varit en av de jag hållit högt, trots att den har en ljudbild som diskuterats flitigt genom åren (eller, ja, diskuterats… den har väl skällts ut egentligen). jag gillar den skarpt, och inte sällan är det den jag letar fram när jag är sugen på Ulrich, Hetfield och grabbarna. Det här är titelspåret.

NERVOSA då? De bromsar inte för någon, det vet vi ju sedan vi kollade in plattan ”Downfall Of Mankind”, och deras ilskna skrik där de vill påtala att det faktiskt inte finns någon rättvisa för alla – den gäller bara ett fåtal, och man kan fråga sig vilka som verkligen kan få åtnjuta rättvisan. Detta är mindre krångel till låt, kan man säga, och mer av tre snabba högerjabbar i ansiktet. Stenhårt!

Två dyngbra låtar med ett budskap där den ena väver vidare och ifrågasätter den första. Coolt gjort, och såklart något som ska belysas – samt ger oss en gratispepp inför den kommande helgens start. Då ska vi till Danmark (jodå, det står dig fritt att gissa bandet/skivan som får äran att öppna höstsäsongen av Rebellängeln Tipsar – kommentarsfältet är öppet..), och sen rullar hösten på.

Till dess: Rättvisa. För vem? Alla?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *