Rebellängeln Tipsar: COLOSSUS ”Wake”

Stockholmsbandet COLOSSUS har släppt två plattor för tillfället (inte tre, som vi diskuterat..), och kanske är det så – rent objektivt – att den andra skivan ”The Breathing World” egentligen är lite lite bättre. Men det är inte den som är Rebellängelns Tips (även om du nu förstås måste kolla den, du får se det som en bonus bara), och det kan sägas bero på ett par ganska konkreta saker. Förutom att skivan förstås är riktigt bra. Följande detaljer finns som fog för detta:

Så. Med det sagt… finns det något kvar att säga, månne?
Jodå. Detta är nämligen klurig, småmeckig och lite svår metal med progressiva inslag av den modell som exempelvis MASTODON använder sig av, och det episka anslaget som PRIMORDIAL kan ge uttryck för. Det är musik med mycket detaljer och som lovar många timmars lyssning för den som fastnar för stilen.
Låtmässigt börjar det en aning trevande med lämpligt döpta A Stir From Slumber innan man släpper loss pärlor som Traitors Gate, Ruinbuilder, Reflections Of The Arcane eller bästa låten Kingdoms (där man har gästspel från Morgan Ågren!). Nämnde Petrov gästbrölar i Pillars Of Perennity som även var singel – men det var nog ett val mest för att få draghjälp av namnet Petrov istället för att välja den egentligt bästa låten. 
Hur som helst… ”Wake” är 9 ganska långa låtar, total speltid på plattan är 58:28, och det är minnuter som tål att nötas. Men det är aldrig svårt. Det är aldrig för krångligt. Det är bara… hållbart.
Ett Tips undertecknad är stolt över. Kolla den här skivan alldeles omedelbart!
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *