Rebellängeln Tipsar: DREAMSHADE ”The Gift Of Life”

Så, löften är väl till för att hållas, eller hur?
Det är alltså dags att följa upp ett sånt.
Även om det handlar om metal core.
Jag gillar inte metal core, generellt.

Löftet gavs i samband med utvecklandet av just det uttalandet, och den skivan vi ska prata om är ”The Gift Of Life” från 2013, signerad DREAMSHADE.
Bandet är från Schweiz, skivan är utgiven på finska Spinefarm Records, och musiken är ganska melodiös metal core.
Alltså – det finns pianoslingor i vissa låtar, det finns gott om ”paus – breakdown”-avsnitt och det finns såväl röjiga manglarpartier (hej circle pit!) som en mix av skrik- och rensång.
Det följer egentligen standardreceptet utan att avvika det minsta, och på så sätt kan man tänka att det inte borde vara något speciellt med den här skivan.
Men det är det.
Anledningen är helt enkelt att låtarna håller en väldigt mycket högre klass än vad du tror genom att bara läsa det enkla receptet.

Bandet består av Fernando ”Fella” Di Cicco på gitarr/sång, Kevin Cali på sång, Serafino ”Sera” Chiommino på trummor, Rocco Ghielmini på gitarr och Ivan Moccia på bas, och det fascinerande är att man fått ur sig en platta som faktiskt inte har några svaga punkter. Alla 10 låtarna är bra, alla medlemmarna gör väldigt bra insatser och till råga på allt så låter det genomtänkt, genomarbetat och välproducerat.
Mina personliga favoriter i den här väldigt jämna skivan får väl ändå sägas vara Consumed Future, Your Voice, Photgraphs, Sandcastles och titelspåret, men det är inte alls en enkel sak att peta övriga spår (ändå räknade jag väl upp halva skivan nyss..).
Det var kompisen R2 som tipsade mig om den här skivan, och hade jag haft koll på den under det år den släpptes ås kan jag nästan lova att den hade knipit en klart hedervärd placering på Årsbästalistan för det året, för så stark är skivan.
Kort sagt: DREAMSHADE och ”The Gift Of Life” är ett Tips som jag tycker fyller flera olika kriterier. 

Kvalité? Yes.
Lite utanför mitt egna fält av upptäckter? Absolut.
En skiva som blir bara bättre med tiden? Det också.
Inte mycket att tveka över eller hur? Spana in den själv!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *