Rebellängeln Tipsar: SUNSTORM ”Edge Of Tomorrow”

…man får erkänna med en gång: jag gillar när artister (grupper eller individer) som man liksom räknat ut helt plötsligt levererar stort. Som med ”Book Of Souls” med IRON MAIDEN kom, då ett band som jag liksom avfärdat och tagit för givet att de somnat in bara kliver fram och chefar totalt. När skivan ifråga är sån där att det är löjligt svårt att sluta lyssna på den. Gissningsvis är det därför jag håller den här plattan så högt.
Den ser verkligen inte mycket ut för världen.
Omslaget luktar liksom ost. Titeln, ”Edge Of Tomorrow”, känns som tagen från vilken 80-talspastisch som helst. Bakom micken står Joe Lynn Turner, en sångare man gillar och har respekt för men som väl passerat bäst före-datum med sisådär ett decennium eller två. Om man ska raljera. Dessutom levereras skivan av Italienska Frontiers Records, och det är skivbolagets starke man Serafino Perugino som anges som exekutiv producent.
Kort sagt – larmklockorna ringer högt och intensivt. Risk för magplask utfärdat.
Och se, det blir inte så.
Det blir tvärtom.
”Edge Of Tomorrow” är proppfull med rätt rak, enkel, svinbra hårdrock av den melodiösa skolan. Av låtar som Heart Of The Storm, Everything You’ve Got, Edge Of Tomorrow och You Hold Me Down. En skiva faktiskt helt utan svackor. Låtar där Joe Lynn Turner kvaddar allt motstånd och sjunger som i fornstora dagar – låt vara en oktav lägre kanske, men med den där ruggiga känslan och träffsäkerheten i leveransen som är så bra. Produktion som låtar låtstrukturen hamna i centrum utan att störa.
Alltså en sån där skiva som beskrevs i början, där man helt enkelt bara står och gapar över förmågan från en gammal räv, och där resultatet är en platta som är svår att lägga bort sen man väl börjat spela den. 
SUNSTORM i övrigt är typ Alessandro Del Vecchio. Han har sått för den mer handfasta produktionen och alla keyboards, och han är inblandad i all låtskrivning. Simone Mularoni spelar gitarr helt perfekt lagom, Nik Mazzucconi bas, Francesco Jovioni trummor. Man får ändå säga ”i övrigt”, för det är klart att det är herr Turner som är stjärnan. Hans såmg är centrerad, och hans finns på 3 promobilder i konvolutet (de andra har inte en enda…).
Helt rätt såklart, speciellt med resultatet!

”Edge Of Tomorrow” landade på plats 20 när Årsbästalistan 2016 skulle summeras. Det är den värd, och ska något i övrigt sägas så kan man konstatera att detta nog var den skiva jag spelade mest när jag hade sällskap av familjen under det året. Passar liksom lite bättre än bröl och skrik, och har skyhög kvalitet.
Gillar du den typ av hårdrock Joe Lynn Turner brukar leverera (RAINBOW, DEEP PURPLE, YNGWIE MALMSTEEN..) så ska du kolla det här bums. 
SUNSTORM ”Edge Of Tomorrow”) är riktigt svår att sluta lyssna på!
 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *