Rebellängeln Tipsar: THE NIGHTTIME PROJECT ”Pale Season”

Känner du också att en del skivor hör vissa säsonger till? 
Det här är en skiva för hösten.
Kanske för natten också, speciellt med tanke på titeln på hela projektet, men jag förflyttas omedelbart till en lite vemodig höst när jag hör den. Vissnande, falnande omgivningar. ”Pale Season” är en sån där platta som man bara vill krypa ihop med, och låta den svepa över en.
Vacker.
Men med det där vemodet som gör det lite bitterljuvt.
I vanliga fall dominerar Fredrik Norrman (gitarr), Mattias Norrman (bas) och Jonas Sköld (trummor) i OCTOBER TIDE, och över hela historien ekar ett förflutet med KATATONIA. Här har man sällskap av Alexander Backlund på sång, och resultatet är melodisk och reltivt lugn musik. Det finns en lång och bra beskrivning av bandets rötter här för den som vill läsa, men vill du går det alldeles utmärkt att fokusera på musiken direkt istället.
9 låtar som hänger ihop snyggt, och där framförallt förmågan att arrangera dem i rätt ordning imponerar. Inledande Hound är just inledande, medan efterföljande Rotting Eden är en av skivans tyngsta och hårdaste spår (tillika bästa!), och det följs då helt naturligt av mer svävande Binary. Och sådär håller det på. Sektionen i mitten där Final Light, Embers och titelspåret Pale Season staplas på varandra är rent guld.
Genomgående är musiken skapad av just Fredrik Norrman, medan text kommer från Alexander Backlund, och det går snyggt hand i hand. 
THE NIGHTTIME PROJECT och deras ”Pale Season” smög under min radar lite när den släpptes 2019, men det är ingen anledning att inte plocka fram den nu, såhär på höstkanten. Den är liksom skapt för det. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *