Recension: DEVANGELIC ”Ersetu”

Saknar du också Close-Up Magazine? Alla dessa guldkorn till skivor och intervjuer som aldrig kommit i ens väg om det inte var för just den tidningen. Den finns som bekant inte mer, men i digital form så har man kvar sina sociala media-konton, och då och då dyker det upp lite spontantips på musik där. Det är såklart alltid något man kollar in lite extra, och häromveckan var det Italienska DEVANGELIC och deras tredje giv ”Ersetu” som fick plats i rampljuset. Det här bandet spelar ”brutal death”, en kategori jag oftast klarar enbart i begränsad mängd. Det är oftast så intensivt att jag liksom tappar andan efter ett varv, men DEVANGELIC är smarta – de håller ”Ersetu” föredömligt kort och har hållit mig kvar ett flertal varv i plattan genom det ganska enkla knepet.

Dessutom ger det ju dem rätten att hålla trycket uppe precis hela vägen. Faktum är att dte stundtals känns lite som att vara ute på en oändlig platt slätt och det bara öser ner regn, hårt. Trumslagen hamrar obönhörligt, basspelet mullrar och tror man att det lättar lite – se där, ett litet inspel och intro till Vomiting The Infected, håller det på att ljusna månne? – så visar det sig att man har fel. Det bara tar sats för att vräka ner med mer ilska. Och just det, att man trampar gasen i botten från start (Swarm Of Serpents) till slutet (Cryptic Ressurection) har gjort att den här sällskapat med mig rätt mycket förra veckan. Ilskan och träning är ett bra recept!

Bästa låtarna är Eyes Of Abzu och Throne Of Larvae (fantastisk titel!), och överlag är den här skivan väsentligt bättre än Angry Metal Guy påstår. För egen del är en betygstrea strongt jobbat för pisksnärts-döds av den här modellen, men ka n annat än gilla en skiva som kör slut på vem som helst på vara 31 minuter, och dessutom lyckas få in ett helt knippe titlar som får folk att dra på smilbanden? Nej. Sånt måste premieras – och extra stilpoäng för omslaget som ju är rasande snyggt.

Sist men inte minst: tack då, Close-Up Magazine. Det var härligt att få en släng av tipsande från er.

DEVANGELIC ”Ersetu” = 3/5. Bra. Värt tiden och pengarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *