Skepp Ohoj!

Livet är märkligt. Småbarnsåren kan vara knepiga, och ibland känner man att man som vuxen är på paus – men så heöt plötsligt är barnen större. Äldre. Och nya utmaningar följs åt med nya möjligheter. I Rebellängelns fall har den äldsta sonens intressen och engelskakunskaper inneburit att vi kan kolla på olika filmer tillsammans, alltså sådana av icke ”tecknad och svensktalande” typ. I somras var det ett inlägg om Last Action Hero, men det har ju inte slutat med det såklart. Hela sommaren, hösten och vintern har olika filmserier rullat förbi: Terminator, Star Wars (se där en riktigt dålig radda filmer dock…), Fast And Furious. Kort sagt bättre och roliga att dela en sådan kväll än Stretch Armstrong.Typ.

Senast i raden: Pirates of the Caribbean-sviten.

Man kan ju säga vad man vill om den filmserien, men en sak är säker: man kan inte kolla på den utan att tänka på Rock’n’Rolf och bli sugen på RUNNING WILD!

”Death Or Glory” är och flrblir undertecknads favoritskiva, det är faktiskt en riktig klassiker och en av de starkaste skivorna som levererats av Tyskland över huvud taget. Starka ord, men sant. Nu har ju piraterna levererat otroligt många plattor (17 stycken!), och det finns så många klassiker att det är nästan löjligt.

”Under Jolly Roger”. ”Branded And Exile”. ”Blazon Stone”. ”Port Royal”.

En sak har de bästa skivorna gemensamt tycker jag, de är alla äldre. För samtidigt som jag tror att det finns en hel drös av er läsare som gillar bandet så tror jag att det är de gamla plattorna som lockar. De senare? Det finns lite bottennapp. Minst sagt. Episka sågningar som ”nu har Rock’n’Rolf bajsat i piratbyxan för sista gången” (Close-Up Magazine, vill jag minnas?) är lika klassiska som episka… och talande.

Detaljer man kan strunta i dock, för drar du på något av de klassiska albumen så står du snart där och viftar med värjan och ylar om ”skepp ohoj, landkrabbor”.

Vilket är ditt favoritalbum med RUNNING WILD?

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *