Ta bussen!

…sommar, och när man skruvar möbler från IKEA i den årliga hem-uppdateringen får man lyssna på hårdrock och ta en öl. Det är sen gammalt det. Och de nhär gången fick Rebellängeln hjälp av den äldsta förmågan av barnen, ett trevligt inslag i det generella svärandet i övrigt. Ja, han fick ju ingen öl, men gott jobba en hel del samt lyssna på hårdrock. OZZY OSBOURNE, för att vara exakt. Vi manglade igenom ett flertal av hans skivor, och det är ju musik som passar väldigt bra för att hjärntvätta någon med.

Melodiskt. Svängigt. Påkostade produktioner (nåja, oftast…). Och bra låtar. En av de som verkligen framträdde eftersom vi körde ”No Rest For The Wicked” två gånger samt ”Live At Budokan” och ”Just Say Ozzy”-EP’n en gång vardera är den du ser som bildsingel på omslagsbilden.

Miracle Man.

Det är ju en bra låt, men det roliga i kråksången är den där gitarrslingan som växlar med ”got busted” i refrängen. Du vet, när Zack spelar ”miracle man” på gitarr och Ozzy svarar ”got busted”. Min grab var säker på att de sjöng ”ta bussen”, och då blev ju allt mycket roligare, för såklart börjar man spinna på alternativa texter i övrigt då. Om att bensinen är slut, jag har ingen bil – ta bussen. Kul. Påminde mig också om SCORPIONS och deras Bad Boys Running Wild som jag en gång – nog i samma ålder som min grabb är i, 10 år – var hundra på att de sjöng ”Bad Women In Wine”. Eller min kompis som var bombis på att IRON MAIDEN och deras Can I Play With Madness egentligen var… Can I Play With Matches. Underbart.

Med andra ord, gör som OZZY. Ta bussen!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *