Hårdrockskväll 2019 – Rebellängelns val

Jaaaaaa! Det kan du fethajja – årets bästa kväll går av stapeln på Trettondagskvällen, och den kallas egentligen för Hårdrocksafton. Såklart önskar jag att jag hade kunnat delat denna information med er läsare redan igår, när allt egentligen hände, men det går ju inte. Det hela är ju liksom delar hemligheter, så allt har skett under mycket hysch-hysch. Men nu är det ju över, så, låt oss kolla på de val jag till slut gjorde. Till slut? Ja, detta år var det extremt svårt eftersom det var så många band och låtar jag önskade hylla, så att att sålla har varit sjukt svårt. Så här blev det då till slut…

(ja, förr kunde du lyssna på respektive låt vid varje kategori, nu blir det en bild istället och en sammanställd spellista i slutet… hoppas det funkar för dig!)

1) BAND SOM BORDE VARIT STÖRRE: VLTIMAS Praevalidus

Temat för det här året är att avtäcka nyheter och pärlor för såväl Hårdrockssamfundet som läsarna, och därför har jag valt att tolka den här kategorin som ”ett bad som kommer att bli stort”. Varför? Jo, dels är det nästan omöjligt att välja ett befintligt band som borde vara större (typ alla?), dels är dte så att Nergal från BEHEMOTH tipsade om den kommande plattan från VLTIMAS och säger att den kommer sparka arslet av hela 2019 så.. ja.. då lyssnar man. Och djeflar vilken sjukt bra låt!

2) Fläskigt: SOMNENT Deceit

Man önskar verkligen att hela skivan var lika bra som Deceit, men det kanske inte går. Den här plattan hamnade som betald sponsring i mitt Facebook-flöde (!), och just den här låten…. jävlar vad tung och fläskig och fantastiskt bra den är!

3) Bäst Just Nu: CANDLEMASS ”The Omega Circle”

Hur faaaaaan kan CANDLEMASS vara så bra? Alltså, jag trodde nog att det var kört när de sa att de skulle lägga ner, och när dessutom beskedet kom att de sparkade världens bästa sångare (Mats Levén) till förmån för gamla liket Johan Längquist (jaja, klart överdrivet – men ni fattar, det är ju typ 30 år sen han var med i bilden) så tänkte jag att det var så kört. Men.. nä. Så kom den här singeln. HOLY CRAP vad bra det är!!!!

4) TVILLINGGITARRER: SHORES OF NULL ”Tides Against Us”

Ja, kanske sjukt oväntat att ta med förra årets bästa låt kanske, speciellt på den här kategorin. Tänkte ett tag köra SLAEGT och deras Perfume And Steel, men de fick ge vika för det här med att presentera nyheter.  Men SHORES OF NULL?  Enkelt – jag tror att flera av er missat denna pärla, och när låten drar igång efter de inledande 1,20 eller så är det verkligen tvillinggitarrer av herrar Gabriele Giaccari och Raffaele Colace som driver och äger hela låten. Fantastiskt härlig komposition. Älskar den!

5) BÄSTA TEXTSTROF: RAIDER Urge To Kill

Svåraste kategorin, helt klart, och inte blev det lättare av att mina favoriter diskvalificerades, så att säga. SOUNDGARDENs Outshined kanske har den bästa textrofen av alla (”I just looked in the mirror And things aren’t looking so good I’m looking California and feeling Minnesota”), men den användes av en kompis för ett par år sen Samma sak med HELLOWEENs I Want Out som har dne humoristiska och underbart filosofiska strofen ”People Tell Me A and B, they tell me how I have to C, things that I have seen already clear..”. Fundera på den ett tag så fattar du. Istället valde jag en ny, helt magnifick låt, där framförallt inledningen oich en viss fras fastnar. Frasen är ”You can Run! But I won’t rest until… You’re six feet below the ground and still”, och den får gå som bästa strof när RAIDER river huset!

6) Det Svänger: DIRT FORGE ”Stone”

Ja, den här skivan har jag alltså sparat på sen förra januari (!), och det var ju mest frågan om var den skulle passa in. LIte osäkert kanske att ha ett sånt ess så sent (tänk om någon somnat?), men det är ju verkligen ett sjuhelvetes sväng!

7) EFTERFEST: AC/DC Sin City

Numera går Rebellängeln knappast på efterfest, så när den här kategorin kom upp kändes det naturligt att välja en låt som handlar om staden som är en hel efterfest: Las Vegas. Dessutom trevligt och enkelt att ha en mer känd låt efter alla dessa nya ess… och den är ju sjukt bra!

Så. Här har du alla låtarna i enda härlig spellista!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *