Siffran 1349

Norrmännen 1349 spelar ju som bekant black metal av det mer svårlyssnade slaget. Fullt ställ typ hela tiden, och för egen del har jag en skiva med dem, ”Revelations Of The Black Flame” – men ändå hamnar de lite i fokus såhär i mellandagstider. Varför? Ju, siffrorna råkar överensstämma med ett av Rebellängelns rekord från det nyss avslutade året 2018. Egentlien kommer ju bandets namn från det år när Digerdöden kom till Norge och dödade stora delar av befolkningen (ett väldigt bra namn på ett black metal-band för övrigt..), men det är ju inte det som är rekordet.

Nej – det är antalet löpkilometer på en timme.

Alltså, den siffra som visas om man ställer sig på ett löpband och sen försöker komma så långt som möjligt på 60 minuter. 13,49 kilometer är rekordet, vilket känns rätt bra. Visst, löpband är lite fusk eftersom man kan ställa in en hastighet och sen göra sitt bästa för att inte ramla av snarare än att driva på farten själv hela tiden som man måste göra utomhus, men det har varit väldigt bra för en gammal mans trasiga knän och fötter!

Det är påfallande hur pass mycket i alla fall jag reflekterar på det gångna året när vi är vid nyår, vilket såklart beror på sammanfattningen som publiceras julafton, Årsbästalistan som publiceras Nyårsafton och den kommande Hårdrockskvällen som går av stapeln på Trettondagsafton.

Det här var en sak som alltså dök upp, och som kanske ändå kan bryta av lite i läsningen så att det inte bara handlar om listor och annat. Och man får ju erkänna att det är musik som man kan känna sig jagad till…!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *