Hunger Strike: Chris Cornell vs Eddie Vedder

Snart jul, och man kan ju fundera över vad som egentligen är viktigt här i världen – speciellt efter ett år som detta. 2020? Gå och lägg dig.

Det här är antagligen en av de bästa skivorna som någonsin gjorts när det gäller att bearbeta sorg och saknad över en vän, och TEMPLE OF THE DOG lär ha en given plats i såväl skivhyllor som hjärtan hos mången rockare runt om i världen. Det är en skiva proppfull av framförallt känsla. Självklart är dte framförallt i Say Hello 2 Heaven som den saknaden uttrycks, men gosse: det finns spår här som får håret att resa sig på armarna av välbehag. Hunger Strike, Reach Down, Wooden Jesus… det är ingen slump att detta räknas som en klassiker.

Bandet är ett hopkok av en massa lokala Seattlegrunge-kändisar och en reaktion på att MOTHER LOVE BONE-sångaren Andrew Woods bortgång på grund av heroinmissbruk. Här finns Stone Gossard och Mike McCready på gitarr, Jeff Ament på bas, Matt Cameron på trummor och kanske mest framträdande: Chris Cornell på sång och gitarr. Det är SOUNDGARDEN och PEARL JAM och sagda MOTHER LOVE BONE i en enda röra. Det är underbart.

Och fasiken om vi inte i mest kända låten Hunger Strike också får ett oerhört snyggt växelsjungande mellan just Cornell och en viss Eddie Vedder, sångare i PEARL JAM. Kolla in den här videon som dessutom har texten med sig, och fundera på var världen är på väg. Vad är egentligen viktigt? Samtidigt: njut av en växelduell på sång av rent hissnande höjder.

Hej gåshud!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *