Rebellängeln Tipsar: DEATHROW ”Satan’s Gift”

Okej, låt oss börja med att konstatera en sak: Tyskland äger när det gäller thrash. I alla fall Europeisk sådan.
Det må vara att jag är sen på bollen, men det är ju ett faktum ändå, och bakom stora och etablerade akter som KREATOR, SODOM, DESTRUCTION och TANKARD (Tysklands egna ”Big 4”..?) så finns och fanns en hel uppsjö av bra akter som kanske inte fick så stor uppmärksamhet.
Eller får.
Beroende på om de är igång nu eller då.
Det här bandet har du sett tidigare, då i det där vansinneslånga inlägget som behandlade just Tyskland – Hårdrock och öl
Vill du leta andra plattor i den här stilen så är det kanske ett tips att lusläsa  det inlägget, men du kan ju vänta till du kollat klart här först…

Så.
DEATHROW och ”Satan’s Gift” har ibland uppföljningstiteln ”Riders Of Doom” efter sig om man letar på det allsmäktiga internet. Det beror antagligen på att skivan startar med rätt meningslösa introt Winds Of Death, och sen får man just Satan’s Gift och Riders Of Doom i ett svep. Det är dessutom två av de starkaste spåren tillsammans med Spider Attack, härligt tunga Violent Omens och avslutande Samhain. Bandet hette väl först just SAMHAIN om jag förstod, och gav ut demon ”The Lord Of The Dead” 1985, då med spåren Hells Ascent och just nämnda Samhain och Riders Of Doom, men utan att kolla noggrannare kan jag ju tänka mig att själva bandnamnet var upptaget (hej Glenn Danzig!). 
På mitt exemplar av plattan finns såväl demon som en sjukt lång intervju med, och där kan man bland annat läsa detta: When and why did you change your band name from SAMHAIN to DEATHROW? Did you intent to prevent confusion with Glenn Danzig &Co. due to the use of this name? Were the demos still released under the name SAMHAIN at all?
Markus: ””Eternal Death” was released under the name SAMHAIN. Because of the demo we got that record deal with Noise who forced us to change our name because there was already another band called SAMHAIN in the USA around. And in order to prevent struggles and confusions, we changed our name into DEATHROW.”

För att lägga extra grädde på moset så är intervjun genomförd av ett webzine, och se på fan: det finns fortfarande tillgängligt online, och på engelska! Sannolikheten kan inte vara tor för det, men det är ju bara att tacka att ta emot. 
Allt du någons velat veta om DEATHROW och ”Satan’s Gift” finns här, hos Voices From The Darkside!

Musikaliskt snackar vi okomplicerad, rakt på-thrash. Gitarristerna Thomas Priebe och Sven Flügge spelar precis så fort och aggressivt de kan (och inte så sällan lite över sin egen förmåga), trummorna av Markus Hahn hamrar skinn så att det låter exakt som du tror att det låter på en thrashmetal-platta från -86.. möjligtvis med undantag av att det faktiskt är rätt tajt och drivet. Milo hanterar bas och sång, där sången lika gärna kan kallas grymtande stundtals. Det är inte MIchael Kiske som står vid micken direkt, men det är aldrig dåligt och ständigt passande.

Kort sagt: är du sugen på lite tysk ful-thrash som dessutom är riktigt bra så har en riktig feststund framför dig. DEATHROW ”Satan’s Gift” levererar.
Plattan i sin helhet nedan. Mycket nöje!

2 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: DEATHROW ”Satan’s Gift””

 1. Anders Lindberg

  Hej!
  Riders of Doom är original titeln på plattan.
  Den döptes om till Satan’s Gift och fick nytt omslag
  När den skulle släppas i usa.
  Pga att amerikanerna ville ha ett grymmare omslag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *