Rebellängeln Tipsar: INCULTER ”Fatal Visions”

Rebellängeln köpte ju nya fina trådlösa hörlurar under mellandagsrean. Ett par Sony MH-1000XM3, med bra brusreducering och skön punsch i basen – allt i syfte att kunna klara av vardagslivet och pendandet i den kommunala Stockholmstrafiken. Ljudet (efter att man varit in i app:en och ställt ner basen lite, för default är det rent jävligt mycket klipp i den… och bara idén att man ska måste in i en app för att ställa om en sån sak kan ju få en bakåtsträvare som undertecknad att få lite frispel, men så är det ju nu) är riktigt bra. Gitarrväggar kan verkligen mullra, att lyssna på välproducerad musik så som KATATONIA eller SOEN är en närmask himmelsk upplevelse.
Kort sagt: allt som den här skivan inte är.

”Fatal Visions” från norska INCULTER är istället en helvetisk brygd som får dig att bada i skärselden mellan black- thrash och dödsmetall. Det är inte så noga om det låter snyggt och välspelat – det som räknas är känslan. Fullkomligt och hela vägen inifrån och ut. 
Redan från starten med Open The Tombs så framgår att det rasslar och brakar och barkar av. Snabba aggressiva trummor, snygga vassa riff och en sång som ligger mot väsande. Den faller snabbt över – utan paus eller lucka – i exakt likaledes jävliga Impending Doom, och sen fortsätter det så. Shepherd Of Evil. Endtime Winds. Final Darkness. Towards The Unknown. Titelspåret Fatal Visions och avslutande, starkaste, spåret Through Relic Gates som luktar lite mer episkt än övriga men ändå bara klockar in på ca fem och en halv minut: det är okomplicerat, rättframt och rått. Varje spår landar in på mellan knappa fyra minuter och dryga fyra minuter om man ska hårddra det, och det är så det ska vara.
INCULTER har inte skapat en skiva för finsmakare i ”Fatal Visions”.
Den ska inte avnjutas under perfekta förhållanden eller luftas likt ett fint vin.
Det är en murken, elak högernäve i fejset på hela världen.
Den avnjuts när och hur som helst. På vilken anläggning som helst, eftersom den besitter förmågan att tränga igenom i alla fall.
Det är rätt beundransvärt och ett sant tecken på kvalitet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *