Rebellängeln Tipsar: MINOTAUR ”The Power Of Darkness”

Löftet om att titta närmare på de skivor som ramlade in i samlingen via nyvunna kompisen Joakiim kom för rätt långe sen nu, men det spelar väl kanske mindre roll. Ett löfte är ju ett löfte, och eftersom det tycks som om undertecknad byggt upp en svag sida för just tysk thrash på senare år så finns väl ingen anledning att dra ut på det längre. ”The Power Of Darkness” av MINOTAUR är helt enkelt en väldigt bra skiva att låta stå i centrum i samband med Tipset, helt enkelt för att det inte bara är en charmig platta som jag aldrig skulle ha fått kontakt med om det inte varit för den där gåven (och därmed misstänker att det är flera av er läsare som också gått miste om den = ett bra tips så att ni kan åtgärda det), utan också för att skivan faktiskt är väldigt bra. 

Speciellt om man leta efter lite tysk musik av modell thrash metal!.

Den här skivan kom 2011 via I Hate Records, det skarpa och alerta Norrköpingsbolaget, men hela andemeningen och ljudbilden är 80-talet. Det är reverb på sången (som till stora delar består av rätt panikartade skrik framförda av en Andi som även lirar gitarr), det är kakburketrummor (signerade Joerg), det är relativt flyhänta basslingor som försöker vara en viss Cliff Burton (kommer i detta fall från Alf) och över hela klabbet ligger en sylvass gitarr som stundtals skär genom märg och ben.

Kort sagt – precis som man vill ha det.

Det som gör att den här plattan sticker är dock låtmaterialet.

Initialt är det kanske inte så märkvärdigt, låtar som Fierce Fight, Maggots In My Body, Incubus och Necromancer är visserligen inte dåliga – men heller inte speciellt märkvärdiga om man ska vara ärlig. Det är i samband med att skivan går in mot sluttampen som det radas upp verkliga dunderhits. 

Titelspåret är magnifikt, och sviten med Praise Hell, Banished And Forskaken samt Metal Mayhem är riktigt bra. En knappt igenkännbar cover på DEF LEPPARDs Wasted avrundar plattan, och eftersom slutforceringen är så stark så har man liksom en tendens att vilja starta om plattan på nytt igen.

Det är förstås ett bra kännetecken.

Tipset denna gång är alltså av modell ”pay it forward”. jag har fått det i min tur, och det finns ingen som helst anledning att hålla det för mig själv. Detta är ny thrash som vill låta gammal, och till stora delar har låtmaterialet att backa upp denna önskan.

MINOTAUR har dessutom bilder i sin booklet av just en minotaur (monstret med tjurhuvud från den grekiska mytologin) som håller fram ett avhugget huvud, samt den perfekta webadressen www.minotaur-thrashers.de för den som vill leta mer.

Bara en sån sak.

Vrid upp volymen, ställ in siktet på rassligt ljud så åker vi!

 

4 reaktioner på ”Rebellängeln Tipsar: MINOTAUR ”The Power Of Darkness””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *