Recension: VLTIMAS ”Something Wicked Marches In”

Ååhhh… den här skivan har Rebellängeln längtat efter sen första singeln Praevalidus brakade in på spellistan till Hårdrockskväll 2019 och BEHEMOTHs starka man Nergal avslöjade att resten av skivan skulle sparka arsle. Den här trion är ju inte vilka som helst, och när så pass erfarna herrar som David Vincent (ex MORBID ANGEL), Rune ”Blasphemer” Eriksen (ex MAYHEM) och Flo Monier (CRYPTOPSY) hittat varandra och ett eget sound vet man att det blir åka av på ett bra sätt (även om nu inte Metal Archives håller med om det – tryck på den här länken så får du se!). Så… om hela debuten ”Something Wicked Marches In” håller vad som lovas?

Ja. Absolut. Här finns visserligen ett  spår som är ”bara okej”, och dte är överraskande nog öppningsspåret, tillika titellåten. Det är faktiskt den klart svagaset och ointressantaste låten på skivan, och att ge den så mycket plats känns… udda. Inte för att det är dåligt, men det håller inte samma höga verkanshöjd som bandet når när de låter raseriet flamma. Som i nämnda Praevalidus, eller Total Destroy. Du Flo Mounier låter de där trummorna brakar rakt in i bröstkorgen samtidigt som Blasphemers riff river stora sår över hela kroppen. Och David Vincents attityd. Fy fan, vad underbart det kan vara att bli överkörd…

Tyngre låtar funkar också bra, får man säga. Monolith. Diabolus Est Sanguin. Last Ones Alive Win Nothing. Det är ett jävla sväng, och bra tyngd. Till träningen, eller om du bara ska sortera strumporna hemma – det spelar liksom mindre roll. VLTIMAS (uttalas då med U, alltså Ultimas… det ska vara sådär som när man skriver ”true” med V, ”trve”) levererar, och med tanke på att skivan redan har varvats tiotalet gånger på ett par dagar utan att jag har tröttnat på den överhuvudtaget. Värd att vänta på, även om man längtat och skruvat upp förväntningarna. Hoppas att det blir mer plattor med VLTIMAS!
VLTIMAS ”Something Wicked Marches In” = 4/5. Mycket bra. Du behöver detta!

2 reaktioner på ”Recension: VLTIMAS ”Something Wicked Marches In””

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *