Så här långt. Så här bra. Så här dött.

Det närmar sig jul. Och årsskifte. Och därmed förstås också Årsbästalistor – och en sak som slagit mig är att det varit ett bra år för dödsmetall, kanske speciellt för att dte kommit väldigt många skivor av bra kvalitet. Ett par riktiga toppar som du kommer att återfinna högt upp på listan (fasen, du laddar väl genom att spana in Rebellängelns Topp 50 för 2015?), men dessutom riktigt många rakt igenom solida släpp. Roade mig med att rada upp fem stycken på den här bilden lite fint!

Längst bort med det som ser ut som om det är ett ”blänk” av kameran men egentligen är en vit vortex på omslagsbilden har du MIASMAL med deras ”Tides Of Omniscience”, sen kommer INTERMENT ”Scent Of The Buried” som tidigare recenserats här. Mitten utgörs av höjdarplattan ”Temple Of Phobos” från Småländska VANHELGD, en sån där som snurrat varv på varv och en av de skivorna som jag håller högst av dödsplattorna för i år. Missa inte den. Högerflanken är tyska DAWN OF DISEASE, en trevlig överraskning i form av plattan ”Worship The Grave” samt svenska Heavy MetAle-husbandet USURPRESS och deras vackra ”The Regal Tribe”, ett av de mer sobra omslagen i år. Fem skivor som kanske varit lite i skymundan en aning, men som jag verkligen tycker sätter fingret på hur bra dödsåret varit 2016. Skulle jag spontanranka de skivor som släppts (och det här är nu off the top of my head, så det kan verkligen ändra sig när jag står framför hyllan och ser vilka plattor jag faktiskt missat att ta med i listan!) så kanske vi hamnar såhär:

  1. VANHELGD ”Temple Of Phobos”
  2. ASPHYX ”Incoming Death”
  3. VADER ”The Empire” (redan här börjar jag vackla… är detta döds?)
  4. USUPRESS ”The Regal Tribe”
  5. CHTE’ILIST ”Le Dernier Crépescule
  6. DAWN OF DISEASE ”Worship The Grave”
  7. AMON AMARTH ”Jomsviking” (som jag tyckte sådär om när den kom, men den har växt lite på undertecknad)
  8. IN MOURNING ”Afterglow” (eller.. .är det här en egen kategori?
  9. ENTOMBED A.D ”Dead Dawn
  10. INTERMENT ”Scent Of The Buried”

Det där ska förstås masseras en hel del innan det är dags att sätta ner fötterna så småningom. Topparna på den där spontana listan lär ju flyta upp oavsett, men vi får se hur högt det landar till slut.

Men vi är igång, eller hur. Slutet är här. Det känns väl bra?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *