Sommartävla med Rebellängeln och Plektrumgrossisten – nu med svaren!

Söndag, och istället för lång läsning ska du få chansen att sommarkryssa med Rebellängeln. Det riktiga Sommarkrysset med Gry Forsell startar ju också upp verksamheten ungefär nu, och precis som där kan du vinna fina priser. Jag har kvar en massa godsaker från Plektrumgrossisten, och inte så lite annat smått och gott som ska plockas från min egna lilla godislåda för att du som medverkar ska ha en bra chans att vinna fina prylar.

Okej?

Detta sommarkryss påminner till vissa delar om tidigare tävlingar vi haft här på Heavy Metale, men det är liksom en kombination av Hårdrocksöltestet (det har du väl gjort, så öl och hårdrocksfan du är?) samt Julkrysset. Alltså, det kommer att vara en salig röra av bilder på öl som ska kopplas till en skiva eller en låt och andra frågor. Din uppgift är enkel, du ska lista ut svaret och skicka detta till chief-rebel-angel@hotmail.com senast MÅNDAG 22/6. Okej? Inte svårt, med andra ord, och det här borde vara perfekt sommarlek för dig med en smartphone, så sprid det till kompisarna. Det är inte bestämt hur många vinnare det blir, så ju fler rätta svar jag får in desto mer godis skickar jag ut!

Alltså – kasta loss, bemanna skeppet så ger vi oss ut på galna hav…

FRÅGA 1: Den här bilden visar en öl och två skivor. Kombinerar man den ena gruppens namn med den andra skivans namn så får man ölens namn… men vad händer om man tar de ordbitar som blir kvar?

The Ceft Iron Powerage Experience

1 – AC MAIDEN

x – POWER MAIDEN

2 – IRON POWER

FRÅGA 2: Bilden nedan visar två skivor som distinkt och via sina bandnamn kan kopplas till en fantasyfigur…men vad heter författaren?

Författare

1 – Robert E Howard

X – George RR Martin

2 – MIchael Moorcock

FRÅGA 3: Den här låten är bra. Den heter Bloodbath In Paradise och framförs av OZZY OSBOURNE… och texten handlar om en Charlie. Men vilken Charlie då?

1 – Charlie Chaplin

X – Charles Manson

2 – Charles Bronson

FRÅGA 4: Här är två bilder. Det ena är på en öl – South Plains Burning Witches Brew – och det andra på en skiva som har låten Witches som ett av sina spår. Skivan är en Grammisvinnare dessutom om jag inte minns fel, men… vilken skiva är det?

Burning Witches Brew 1 Burning Witches Brew 2

1 – ENTOMBED ”Uprising”

X – MILLENCOLIN ”Kingwood”

2 – CANDLEMASS ”S/t”

FRÅGA 5: Kolla in skivan (det är samma skiva, jag har bara tagit ut bookleten och har den på den andra sidan av ölen). DEMONAZ ”March Of The Norse” Skitbra, tycker jag, och ölen ger en ledtråd om vem som spelar gitarr på den…?

Dales Pale Ale

1 – Dale Dutkiewitz

X – Ice Dale

2 – Stian Dale

Fråga 6: Mera författare, och den här gången är det en kändis vars fverk har gett upphov till galet många bandnamn inom hårdrocken. Nedan ser du två färska skivor som exempel på det, tyska MORGOTH ”Ungod” och pinfärska GORGOROTH ”Instinctus Bestialis”! Vad är det vi söker för verk…?

Författare 2

1 – J.R.R Tolkien och hans historier från Midgård (mest känd: Sagan Om Ringen)

X – Bibeln, främst Gamla Testamentet

2 – Den Prosaiska Eddan, såväl Yngre (även kallad Snorres Edda) som den Äldre (Sämunds Edda)

FRÅGA 7: SLAYER är inte bara på gång med nytt album, man har även en ny öl ute. Dyr och röd, jag har en oöppnad flaska hemmavid… Bandet är ökända för att skriva texter om livets baksidor. Seriemördare, tortyr och annat trevligt. Den här låten är en av bandets bästa, även om Spotify valt att klippa bort en massa mellansnack i världens bästa liveplatta. Låten handlar om en av USA’s värsta seriemördare, skriven ur mördarens ögon. Vem var denna seriemördare?

1 – Jeffrey Dahmer

X – Ed Gein

2 – Ted Bundy

FRÅGA 8: Det här är lite av en egofråga, eftersom den handlar om Rebellängelns skivhylla. Senaste ombyggnationen ser du på bild nedan, och det var på sommaren 2013. Frågan är nu… ungefär hur många skivor tror du att det finns i skivhyllan nu, sommaren 2015?

Rec Madness 1 Rec Madness 3 RM2 RM4 RM6

1 – under 1000 stycken

X – mellan 1000 och 1500 stycken

2 – fler än 1500 stycken

 

…så. Egentligen kanske det borde vara fler frågor, men den här tiden på året är rätt utmanande i alla fall. Det ska kombineras skolavslutningar med fullt ställ på jobbet, så det landade på 8 stycken.

Se till att leverera rätt rad till chief-rebel-angel@hotmail.com så är det med och tävlar om finfina saker!

 

EDIT: Den här artikeln är uppdaterad med svaren. Vinnarna presenteras via Facebook!

Du hittar dem om du rullar ner mer….

 

 

 

 

…Mer…

 

 

FRÅGA 1: X, Power Maiden. Ölen i sig är väl rätt slätstruken, men det blir alltid kul med ordlekar…

FRÅGA 2: 1. Robert E Howard, heter han förstås, mannen som skrev berättelserna om Conan Cimmeriern. Och där tillber han väl Crom rätt ofta, så det finns en koppling.

FRÅGA 3: X, Charles Manson förstås. ”You’re coming home…there’s blood on the walls.. and Charlie and the family made house calls” Briljant!

FRÅGA 4: 2. Det är CANDLEMASS tillfälliga återförening med Messiah Marcolin som du ser på bilden. Och ölen Burning Witches Brew från South Plains Brewery, en hårt humlad historia.

FRÅGA 5: X, Ice Dale (Arve Isdal) heter gitarristen. Finns klart närvarande i den här Tvekampen, och påminner alltid mig om en av mina absoluta favoritöl, Dales Pale Ale.

FRÅGA 6: 1. J.R.R Tolkien och hans verk om Midgård och Sagan om Ringen är svaret.. Gorgoroth är slätten inne i Mordor, och Morgoth (även kallad Melkor) ett riktigt badass till storskurk.

FRÅGA 7: X Ed Gein är det vi snackar om, en av de klart mest förvridna seriemördare som vunnit ökändhet. Inspirerade även till ”lammen Tystnar” då herr Gein helt enkelt hade intresse av att sy kläder av hud. Uäck..

FRÅGA 8: 2. Visst är det fler än 1500 stycken skivor. I de här hyllorna ryms ca 1600 plattor som det är packat just nu. Och dessutom fuskar jag lite, för alla hyllor och gömslen syns inte på bilden (hehe). Vet inte riktigt var det landar egentligen, men strax över 2 000 kanske? Eller så.. (men säg inget till min hustru, för det blir så jobbigt när det kommer fram att jag gömmer undan skivor så det inte ska se så mycket ut!)

2 reaktioner på ”Sommartävla med Rebellängeln och Plektrumgrossisten – nu med svaren!”

  1. Pingback: Rebellängeln Citerar: Nikki Sixx, MÖTLEY CRÜE | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

  2. Pingback: Midsommartvekamp: DEMONAZ vs Abbath’s I | HEAVY METALE - ROCK 'N' RULE!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *