Stanne dricker OPETH

Senaste numret av Close-Up Magazine håller fanan högt och har en sektion där DARK TRANQUILLITY-sångaren Mikael Stanne testar hårdrocksöl. Heavy MetAle har denna gång med de tre öl som finns i OPETH-boxen, och det är som bekant tre pangbärs. Snygga, dessutom. Och eftersom Rebellängeln och Hopmaestro hade en helt annan take på det hela när dessa tre öl testades så tycker jag det kan vara lite kul att jämföra. Häääääääääääng med!

Hopmaestros bild är som vanligt läcker som attan, och vad de två MetAle-musketörerna tyckte om ölen (och skivan till då, som vanligt) läser du mer om här. Stanne då? Så här står det i tidningen.

Liten text? Svårt att läsa fast du kan förstora och zooma eftersom det är en bild? Köp tidingen då, den innehåller både den här texten i original och en massa guld så det är kanske den bästa sommarläsning du kan ha. I korthet kan man ändå säga att även Stanne gillar konceptet och snyggheten i logga och design. Såklart. Och att det är en klassisk pilsner, vilket det ju är.

SessionsIPA’n var min personliga favorit när vi körde serien med Hopmaestros bilder och Rebellängelns text-och-musik-galenskaper. I boxen så tycker jag att det är den öl som står bäst på egna ben, och du hittar den texten här. Stannes tankar i bilden:

Olika ordning på provsmakandet alltså, Stanne hade den i mitten medan vi körde den sist. Smaksak såklart, och slump. Däremot tydligt att den här gick hem. Det tycks ju som om han har ett gott öga till oss på MetAle också…

Sist men inte minst – den amerikanska Red Ale som förknippas med bandets livesläpp ”Garden Of The Titans”, en riktigt läcker och bra liveutgåva. Rekommenderas starkt, kanske allra mest så du även får den visuella delen i form av filmen. Rebellängelns svammel här, och intervjun med Fredrik Åkesson inför släppet här.

Bäst av de tre i boxen, tyckte Stanne, samtidigt som han konstaterar att den kunde fått ha lite mer ”smäll” i sig, kanske högre alkoholhalt. Det kan nog stämma, samtidigt ska det vara rätt balanserat så att köper man en box så kan man dricka alla ölen utan att vara en ölnörd. Med andra ord: det här är omdömen vi är väldigt nöjda med.

Det vore för övrigt intressant att läsa vad Stanne säger om sin egen öl Dank Tranquillity i en blindtest. Jag tycker ju den är riktigt riktigt bra, men det vore spännande att se om någon med hans kunskaper klarar av att plocka ut sin ”egna” öl.

Sååååå… gillar du läsningen och bilderna? Idén med ett bryggeri som levererar hårdrocksöl i samarbete med band och festivaler? Då är du medlem – eller blir det. Information och anmälan till att bli Heavy Clubmember hittar du här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *