Tävla i Rebellängelns sommarkryss!

Nu var det ju ganska länge sen, men visst är det väl dags för ett Sommarkryss? Frågesport av klassisk modell. Rebellängeln ställer frågorna, ni ger svaren!

FRÅGA 1: Doomsday Clock visar det fiktiva och uträknade tiden innan midnatt, och vid midnatt kommer den människoframkallade katastrofen att inträffa. Typ, kärnvapenkrig eller liknande. Vilken av de här låtarna är hårdrockarens riktmärke för den här klockan?

A) Hells Bells av AC/DC

B) Monstrous Clock av GHOST

C) 2 Minutes To Midnight av IRON MAIDEN

FRÅGA 2: Festivalsäsongen är i full gång, och Sweden Rock – sommarens största gig antar jag – har klarats av. Men.. allt är inte guld och gröna skogar, och med reltivt kort varsel var en av de större svenska hårdrocksfestivalerna tvungna att kasta in handduken och ställa in. Vilken?

A) Metallsvenskan

B) Gefle Metal Fest

C) Skogsröjet

FRÅGA 3: SLAYER är ute på sin sista turné. Bottenlös sorg och hopplös melankoli all around förstås eftersom bandet trots allt presterat musikhistoriens bästa livealbum. Aldrig mer ska sen Araya skrika ”Waaaar Enseeeeeeeemble” från scen. Men… varifrån är egentligen SLAYERS gråskäggige frontman?

A) Peru

B) Chile

C) USA

FRÅGA 4: Heavy MetAle är på vippen att lansera SAXON-ölen på riktigt här i Sverige, och det är något som flera av er verkar se fram mot. (Vi med, beklagar att det tar lite tid – ibland är de där detaljerna inte helt enkla att hantera…!). Biff Byuford himself har varit tätt sammanknippad med utformningen av ölen, och bandet SAXON är inte bara fortsatt relevanta med sin ”Thunderbolt” – de är även sjukt rutinerade. Man kan liksom tro att de inte gjort något annat, men det är inte sant. Vad hette Biffs band före SAXON?

A) BLUE CONDITION

B) MINT CONDITION

C) CONDITION

FRÅGA 5: Det här är BLACK SABBATH runt ”TYR”. Fantastisk skiva, fantastisk epok som hade Tony Martin – bandets mest underskattade sångare – framför micken. På bilden har du även Cozy Powell (R.I.P), en av de där riktigt jävla bra trummisarna. Tyvärr missade han bandets fortsatta reunion på grund av en riktigt jäkla bisarr olycka…

A) Gräsklipparolycka, ena foten totalt sargad

B) Halkade i badrummet och fick tandborsten i ögat

C) Hans häst dog och brött benen på Cozy

FRÅGA 6: IRON MAIDEN har ju spelat i Sverige dubbla gånger på senare tid, dels på egen hand i Stockholm och dels på Sweden Rock Festival. Som bekant är den här låten, Aces High, en av de bästa de gjort. Texten behandlar en pilots vy av saker och ting, men talet i början.. vem står för det?

A) Teddy Roosevelt

B) Winston Churchill

C) Bernhard Montgomery

FRÅGA 7: Det här bandet finns inte mer, och dessutom har två av dess medlemmar gått bort i förtid. Gitarristen blev skjuten på scen, och har hyllats av i stort sett alla inom hela hårdrocksvärlden – och förra veckan nåddes vi av den tragiska nyheten att trummisen gått ur tiden. Men… vilket var det här stilbildande bandet?

A) ALICE IN CHAINS

B) TEMPLE OF THE DOG

C) PANTERA

FRÅGA 8: så här ser de ut, på ett ungefär, snart albumaktuella CANDLEMASS. Kanske världens bästa riffmakare Leif Edling, kungen på scen Mats Levén, mr långsamt baskaggesmatter Janne Lind och så gitarrspel modell awesome av såväö Mappe Björkman som Lasse Johansson. Älskar dem. Och nyss blev de prisade på det finaste av sätt. Hur då?

A) Stora Exportpriset, med klang och jubel i New York där bland annat Leif Pagrotski delade ut priset, DEEP PURPLE-medlemmarna Ian Paice och Roger Glover läste citatet innan bandet spelade valda delar av ”Nightfall”

B) De vann Polarpriset i musik. Tillsammans med lite folk från GHOST (hej Forge!) spelade de en METALLICA-låt. Bland annat.

C) De valdes in i Rock’n’Roll Hall Of Fame, Memphis. Gäster var bland annat METALLICA, och på scen framförde Mikkey Dee (SCORPIONS numera!) och Dennis Lyxzén (ja, du vet, från REFUSED) en egenkomponerad låt.

 

Okej, plättlätt? 8 frågor av lagom svårighetsgrad, och du ska såklart skriva ner din rad med svaren. Du vet, A, C,C,B och så vidare. Sen piskar du iväg ett mejl till adressen chief-rebel-angel@hotmail.com och så är du med och tävlar. Om fina priser, eller vad sägs om…

Jajamen – Rock Science Festival Edition, så du kan smiska kompisarna i sommar. Och dessutom såklart en del extra Heavy MetAle pimpernalia som big boss Lina har lovat att kasta in i leken om det är många av er som är med.

Det är ju KUNG, eller hur? Kul + möjlighet att vinna finfina priser… Vi tuggar på till på söndag, på måndag morgon släpps svaren och då drar vi en vinnare. KÖR!

 

EDIT: Rätt svarsrad:

Fråga 1: C) 2 Minutes To Midnight av IRON MAIDEN

Fråga 2: A) Metallsvenskan

Fråga 3: B) Chile

Fråga 4: A) BLUE CONDITION

Fråga 5: C) Hans häst dog och brött benen på Cozy

Fråga 6: B) Winston Churchill

Fråga 7: C) PANTERA

Fråga 8: B) De vann* Polarpriset i musik. Tillsammans med lite folk från GHOST (hej Forge!) spelade de en METALLICA-låt. Bland annat.

Den sista frågan är ju inte sann. Eller, inget av svaret var helt sanna, eftersom CANDLEMASS faktiskt inte vann Polarpriset utan det var Metallica som vann, och svenskarna spelade på utdelningen. Med Forge. De andra svarsalternativen innehöll också delar av sanningen, då Paice & Glover läst upp anledningen samt Mikkey Dee och Lyxzén spelat -MEN… Stora Exportpriset med Pagrotski? Nä. Rock’n’roll Hall Of Fame? För långsökt ändå..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *