Bra EP’s: NIGHT CROWNED och RAIDER

Nytt år – nya möjligheter? Kanske. Personligen har omställningen från en lite längre ledighet över helgerna och in i vardagen varit ganska jobbig. Tröttande. Det ger sig ju säkert snart, men man får hitta saker att trösta sig med. Som kommande skivsläpp, det finns oerhört mycket spännande att se fram mot det här året (idag släpps ju t e x SOILWORK, och lite senare kommer alster från band som SOEN och LUGNET för att ta några som ligger nära till hands!).  Dessutom finns det roliga saker som kan ske – till exempel att band som fram till nu ”bara” släppt EP’s ger ut fullängdare, och två sådana förhoppningar har jag på svenska NIGHT CROWNED och jänkarna RAIDER.

”Humanity Will Echo Out” är ilsken men snygg dödsthrash med inslag av black metal, och trots att den släpptes så pass sent som i november så hoppas jag att det är en fullängdare på gång, för det här låter mycket lovande. 3 spår, där alla är bra. Personliga favoriten är nog mittenlåten Nocturnal Pulse, men lyssning rekommenderas skarpt på alla tre!

RAIDER spelades på Hårdrockskvällen, och detta är synnerligen argsint dödsthrash som snarare drar åt heavy metal-hållet.

Musiken låter faktiskt lite som omslaget ser ut – lite smutsigt, liksom. Inte helt polerat och tillrättalagt. Den låt som verkligen sticker ut här är titellåten Urge To Kill, kanske främst genom den fantastiska starten på låten. Vilket sväng och driv det är i hur trummor, bas och gitarrriffet går mot varandra! Det här är ett alster som lämpar sig mycket väl till träning, om det är så att man är lagd åt det hållet.

2019. Kanske har året fullängdare från de här två bandet i skötet? Det vore i så fall mycket spännande, eftersom bägge EP’na är lovande!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *