Rebellängeln Tipsar: MINDLESS SINNER ”Poltergeist”

Ibland får de till det, Spotify, så när det dyker upp en skiva som rekommenderas och sägs ska likna bland annat STALLION, HIGH SPIRITS, SKULL FIST, VULTURE, RIOT CITY och AMBUSH… då gör man såklart bäst i att kolla in den – och i detta fall är det verkligen en fullträff! Svenska MINDLESS SINNER är för Rebellängelns del en ny bekantskap, men det är enbart mitt fel. Bandet är gamla rävar egentligen, och historien startade redan 1981! Trevande första steg under namnen PURPLE HAZE och sedan GENOCIDE innebar till slut att man landade i just MINDLESS SINNER. Linköpingsgrabbarna gjorde tydligen en del väsen av sig fram till ca 1990, och för egen del får jag skylla på att det då var långt mellan Skellefteå och Linköping – det gick mig helt förbi. Tyvärr får jag säga samma sak vad gäller första återföreningen 2001, och nu när andra återföreningen är i farten – man har tagit upp vapnen på allvar sedan 2013 – så är det med vågens andra skiva ”Poltergeist” som undertecknad hoppar på tåget.

Men du vet vad man säger? Bättre sent än aldrig – och det gäller oss alla!

MINDLESS SINNER spelar klassisk heavy metal. Låttitlar som Heavy Metal Mayhem, The Rise And The Fall och Altar Of The King säger det mesta du behöver veta. 10 låtar som från start till mål hyllar det klassiska soundet och gör det bra har inneburit att detta är en av de mest spelade skivorna från 2020 för Rebellängeln. Passar nästan jämnt, och eftersom MINDLESS SINNER har sån charm i sitt anslag så klarar de sig till och med undan att kopiera DIO i sticket i The Road To Nowhere utan att det blir störande. En låt som Rewind The Future är ett bra exempel på den här skivan: det är inte unikt, men det är jävligt bra!

Sättningen på ”Poltergeist” är Christer Göransson (sång), Jerker Edman, Magnus Danneblad & Christer Göransson (gitarr), Christer Carlsson (bas) och Tommy Viktorsson (trummor). Förstår jag saken rätt så är det den ”klassiska” uppställningen som kämpat på under åren, och det vore underbart om ett sådant strävsamt sätt innebar ett break sent i karriären. Jag menar, kör man likt IRON MAIDEN med tre gitarrister så förtjänar man allt gott, eller hur?

Hopas på tåget du med. Heavy Metal blir inte läckrare än så här!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *