Fredagstung som en mammut!

Tänk dig: vilket är det tyngsta djuret du kan tänka dig? En blåval? Forntida skräcködla av något slag? Elefant? Oviktigt egentligen, för vi ska dessutom lägga till ett ytterligare filter: vilket är det tyngsta djuret du kan tänka dig om du ska ha det i ditt bandnamn och spela någon form av metal?

Just det.

Den här fredagen ska vi hålla video- och svammeltraditionen vid liv, och vi ska titta närmare på band med ”mammut” i namnet. Det är ju trots allt så att har man inkluderat just mammut i namnet så förpliktigar det. Faktiskt mer än om ditt band hette typ Crazy Whales eller T-REX (ja, det har det ju funnits minst ett band som hetat..), i alla fall om vi pratar tyngd. Man kan liksom inte spela flower pop om man heter något med mammut. Eller för att hålla oss inom hårdrocksgenren, du lirar inte speed metal om du heter till exempel MAMMOTH STORM. Du spelar sludgig doom, så sinnessjukt tung att de ringer från ”Biggest Looser” och vill ha med dig i programmet bara du drar igång plattan, typ.

 

Såväl ”Fornjot” från 2016 som ”Alruna” från 2019 är ju lika bra som de är snygga, och lever verkligen upp till sitt bandnamn. Snygg logga har de också, Säffletrion – men det är faktiskt inte det vi ska kolla mer på denna fredag. Inte heller ska vi fokusera på MAMMOTH MAMMOTH eller MAMMOTH GRINDER idag – sina namn till trots – eller låten Mammoth Rider av VISIGOTH. Nä, istället ska vi behålla tyngden och doppa oss i syra.

Introducing: ACID MAMMOTH.

De här grekerna spelar musik som är rätt tydligt influerad av ett band som BLACK SABBATH, men allt är draget genom en syrapåverkad mammuts perspektiv. Kan man säga. Och årets giv ”Under Acid Hof” innehåller lika delar grymma och svintunga låtar som det innehåller humor.

Jag menar… Jack The Riffer? Genialt! Fantastiskt namn på en låt, och även om den här skivan ”bara” innehåller fem låtar så är den alldeles tillräckligt att hantera. Det är ändå 35 minuter musik med en stöddig mammut på omslaget. Frågor på det, liksom?

Nä, precis. Och ändå är det inte det tyngsta med namnet på mammut inblandat. Det finns alltid någon som är värre, vilket tar oss till dagens fredagsvideo.

Detta är MAMMOTH WEED WIZARD BASTARD och deras Les Paradis Artificiels, en låt som faktiskt har ett syfte enbart.

Att. Vara. Tyngst!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *