Rebellängeln Tipsar: THE WATCHERS ”Black Abyss”

Om du är en sån där som gillar att leta och hitta ny musik så vet du hur det kan bli ibland med skivor – sometimes the timing just ain’t right. Oavsett hur skönt det svängde vid ett tillfälligt smakprov så kommer annat ivägen, eller så är du i en situation eller i ett humör som gör att det helt enkelt inte flyter, och så hamnar skivan elelr tipset ifråga i träda ett tag.
Det här är en sån skiva för min del, och ett tydligt exempel på det är att den inte finns omnämnd eller placerad på Årsbästalistan för 2018 trots att den ju rent objektivt givetvis håller måttet för det.
Men det blev så – jag lyssnade ett, ett och halvt varv på den här när den kom (och gillade det jag hörde), men så dök något upp som gjorde att jag tänkte – den här ska jag spara lite på. Hux flux så hade det gått ett helt knippe månader. Återvände faktiskt inte till skivan förrän i början av 2019, och…
…förbannade såklart mig själv för att jag låtit den vila så länge.
Jaja, bättre sent än aldrig då, och såklart vill jag att du ska ha chansen att undvika samma sits – därav detta Tips!

Så. THE WATCHERS har förstås alla rätt i credibilitetsboken (min iaf) då det är ett band som plockats ihop av medlemmar från bland annat ORCHID och SPIRALARMS (nummer 28 på 2013 års topplista, till exempel) och som spelar klassisk doomig hårdrock influerat av BLACK SABBATH. Check på det, liksom, och redan i det inledande titelspåret öppnar man blytungt. Det nästan skakar i skallbenet av tyngd och sväng innan man vecklar ut en skiva med totalt 9 spår av varierande stuk. Lyssnar man på skivan så hör man ekon av andra klassiska band lite här och där; det luktar SOUNDGARDEN om ett spår som Buzzard och BLACK LABEL SOCIETY om Oklahoma Black Magic och Starfire. En egen parallell i känsla och stuk är SUPERMACHINE, ett klart underskattat och lite okänt band med samma vibb. Mest av allt låter det ändå klassiskt men fräscht och nytt.
Och svängigt.
Helvetes svängigt.
Detta är första fullängdaren av bandet, och när Carter Kennedy (trummor), Jeremy von Eppic (gitarr), Cornbread (bas) och Tim Narducci (sång) smiskar igång med Alien Lust, People Of The Gun eller Seven Tenets så vill man röra på fläsket helt enkelt.
”Black Abyss” av THE WATCHERS är värd att vänta på om du inte kollat den än, men det finns ju ingen anledning att skjuta upp det.
Den sparkar arsle på det bästa av sätt! 

1 reaktion på ”Rebellängeln Tipsar: THE WATCHERS ”Black Abyss””

  1. Mycket bra platta det där. Känner igen att den där skivan man skulle tipsa om hamnar lite sådär på sidan och vips har månader gått 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *