Höstens galna skivflod!

Du vet ju att det brukar vara stolligt i september och oktober när det gäller nya släpp, men nu ser det ut att bli något i hästväg. Såhär långt har det varit kontrollerat, och eder Rebellängel har till och med kunnat arbeta med vårsäsongen av Veckans Tips (jajamen, du läste rätt, i stort sett är höstsäsongen ”klar”, och nu skriver jag på material som lagras till senare…!) istället för att sätta i mig massor av nyheter. Men alldeles strax är det slut med. Satte ner handen för att lite spontant se vilka skivor som ligger för släpp snart, och kolla in den här skörden. Det är inte en skivflod, det är ett helt jävla jordskred som är på väg…!

176373_in_flames___sounds_from_the_heart_of_gothenburg_1500px alcest-640x640 anciients-voice-of-the-void asphyx-incoming-death-960x960 high-spirits-motivator-lp in-flames-battles opethsorceressfinalcd red-fang-only-ghosts serious-black soilworkdeathresonance testamentbrotherhoodcdcover usurpress-the-regal-tribe vaderirontimescoverinquisition-bloodshed-across-the-empyrean-altar-beyond-the-celestial-zenith-49638-1_3mashuggah-the-voilent-sleep-of-reason

…jag samlar alla årets releaser som jag köper bredvid varandra för att hålla reda på dem när det börjar vara dags att summera årets med topplistor och annat, och hittills ligger där väl en 40-50 plattor i 2016-högen. Men det är ju som sagt innan de här godsakerna kommer ut…

IN FLAMES kommer med inte bara ett album, utan 2. En liveskiva (och vi vet ju hur bra bandet är live!), och uppföljaren till ”Siren Charms” från 2014. Blir väldigt spännande att se var nya ”Battles” tar vägen. OPETH släpper ”Sorceress” och där verkar dte ju bli en fortsättning på ”Pale Communion” av det lilla jag hört att döma. Även SOILWORk lär fortsätta i upptrampade spår, ”Death Resonance” avviker nog inte mycket från vad vi fick på senaste ”The Ride Majestic”.

TESTAMENT och deras ”Order Of The Snake” tillhör antagligen de mest emotsedda släppen för många, jänkarna håller ju löjligt hög nivå, och visst är det många som tycker att detta band borde kliva ut ur skuggan på de fyra stora. Lite mindre namnkunniga släpp inkluderar power metal med SERIOUS BLACK (vars förra skiva ”As Daylight Breaks” var riktigt charmig), erfaren döds med ASPHYX (namnet på den plattan är ju fan magiskt, ”incoming Death”!), RED FANG som alltid släpper bra plattor och HIGH SPIRITS som fortsätter spela glad hårdrock med melodi. Hoppas nya ”Motivator” är mer som demon och debuten ”Another Night” än senaste alstret ”You Are Here” dock! Polska VADER som chefade på Gefle Metal Festival får dock mer än gärna kopiera förra given i kvalitet, ”Tibi Et Igni” var riktigt skarp. Notera att det är fel bild här, hittade fan ingen bild på kommande ”The Empire” (gissa vad som kommer upp om man bildgooglar Vader och The Empire…? Bara Star Wars!), utan från singeln Iron Times. Spelar mindre roll, plattan längtar vi till!

ALCEST var ju ganska lättillgängliga med förra ”Shelter”, men jag både tror och hoppas att man tar ett litet steg tillbaka mot sina black metalrötter med kommande ”Kodama”. Poolare Per säger sig ha hört en singel från den, och liknar det något på ”Les Voyages de l’Âme” så blir det ju hur bra som helst! USURPRESS är ju nästan lite av ett informellt husband här på Heavy MetAle – förra given ”Ordained” har varit Tips, de gästintervjuades vid vår höstfestival 2015 och de har en egen öl som Hopmaestro skärskådat. Nu kommer ”The Regal Tribe”, och jag gissar att man får veva den ett par varv innan man är helt förlorad igen. Det är bra jävla småknepig döds de serverar.

INQUISITION har visserligen släppts redan, men den har jag inte satt tänderna i än – och ser verkligen fram mot. Och titeln är ju en tungvrickare utan dess like: ”Bloodshed Across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith”. Sug på den! Ungefär lika lätt som att sätta sig in i en hel MESHUGGAH-platta. Brukar vara som ett helt maratonlopp innan den sitter… får se om det blir samma sak med kommande ”The Violent Sleep Of Reason”…?

Sist men verkligen inte minst. Den skiva jag ser fram mot allra mest: ANCIIENTS och deras ”Voice Of The Void”. Förra given ”Heart Of Oak” är ju fan det bästa som går i ett par skor, och eftersom jag dessutom förutspådde att den kommande skivan skulle vara så bra att minst två Close-Up-skribenter tvingas byta byxor är man ju mer än lite nyfiken nu…!

Finns det fler skivor på gång än så här?

Givetvis. Hur många som helst, men detta är lite spontant vad som väntar oss i skivfloden hösten 2016. Inte lite att se fram mot, eller hur?

4 reaktioner på ”Höstens galna skivflod!”

    1. Chief Rebel Angel

      Coolt! Inte att du peppar för ANCIIENTS (vem gör inte det?), utan att ditt inlägg så gott som säkert betyder att du sitter på en massa annat gott du väntar på!
      Frågan är…. vad väntar Christofer på? 🙂

  1. Det blir en väldigt musikalisk höst. Jag undrar hur tusan ska man hinna med allt. Ibland, men det börjar bli rätt ofta så önskar jag att man helt enkelt var mer enkel spårigt när det gäller musik, vad lätt det skulle vara då 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *